Prieš mačą su Lietuva estai svajoja apie Europos čempionatą

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 8, 2014, 6:10 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:47 AM

Estijos futbolo rinktinė į Vilnių atvyko nesilankstyti prieš Lietuvos nacionalinę komandą. Kaimynai iš Pabaltijo sėkmingai pradėjo 2016 metų Europos futbolo čempionato atranką ir ketvirtadienio vakarą LFF stadione tikisi parklupdyti ant kelių šeimininkų lietuvius. Sparnai užaugo – estų svajonėse vis ryškėja Europos čempionato Prancūzijoje vaizdai.

„Geriausias rezultatas – pergalė, – tik apie 3 taškus galvoja estų strategas Magnusas Pehrssonas. – Taškas visada taškas, bet geriausia – pergalė.“

Komandos tarpusavyje iš viso sužaidė 45 rungtynes. Devyniolika jų baigėsi Lietuvos futbolininkų pergale, aštuoniolika – estų. Aštuoni susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Statistika byloja apie beveik identišką komandų raumenų masę. Įberiant baltiško derbių prieskonių, ketvirtadienio vakarą galime tikėtis intriguojančio mūšio.

Bet estai mažiausiai galvoja apie Baltijos šalių principus ir derbį.

„Dabar man rūpi tik šis mačas, geras auklėtinių žaidimas ir geras rezultatas. Mums pakaks ir šito“, – teigė M.Pehrssonas.

Estijos rinktinės kapitonas Ragnaras Klavanas antrino treneriui: „Į ketvirtadienio mūšį žiūrime kaip į labai svarbų Europos čempionato atrankos mačą. Žinoma, esame Baltijos šalys ir kai žaidžiame, emocijų būna daugiau. Bet mums ir taip pakanka motyvacijos.“

Tuo tarpu 23-ejų estų puolėjas Henri Anieris tik šypsosi. Apie šias rungtynes su komandos draugu Vokietijoje Arvydu Novikovu jiedu kalbasi jau kelius mėnesius.

„Apie tai pradėjome juokauti jau tada, kai sužinojome burtus. Arvydas – puikus vyrukas. Gal po mačo ir apsikeisime marškinėliais“, – teigė Aujės „Egzgebirge“ atstovas.

Svajoja apie Prancūziją

Po pergalės prieš Slovėniją 1:0 estai pasirengė žaisti iki galo. Su Balkanų atstovais užsispaudę gynyboje, dabar lietuvių priešininkai turbūt žais kūrybiškiau.

„Analizavome visas lietuvių rungtynes. Aiški komandos kryptis, organizacija. Lietuva yra kovinga ir sunkiai aikštėje dirbanti komanda. Žinome, ko tikėtis. Bet bus sudėtinga“, – pažymėjo treneris M.Pehrssonas.

Specialistas atskleidė, kad estai rungtyniaus kiek kitaip nei su slovėnais. Bet kaimynai būtų linkę nusidriekti kelią į pergalę panašiai kaip ir su Slovėnija.

Pergalė išvykoje, be abejo, sustiprintų estų pozicijas siekiant vietos 2016-ųjų Europos futbolo čempionate.

„Esu naujas treneris, įtraukėme į sudėtį nemažai jaunų žaidėjų, todėl vis dar esame procese. Noriu palaipsniui tobulinti komandą. Bet svajojame patekti į Europos čempionatą“, – tikino M.Pehrssonas.

Bet iki Prancūzijos estams dar labai toli. O iki tol, kaip teigia varžovų rinktinės atstovai, reikia susitvarkyti su išreikštu lietuvių puolėju ir pavojingais krašto saugais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.