V. del Bosque: „Ispanija neturi magiškos pergalių formulės“

2014 m. birželio 9 d. 17:28
lrytas.lt
Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque tikina, kad jo komanda neturi magiškos sėkmės formulės ir ranka numoja į pasakymus, jog jo auklėtiniai gali būti pasaulio čempionato favoritai.
Daugiau nuotraukų (1)
Nors dauguma lažybininkų renkasi šeimininkus brazilus, nemažai kalbų vyksta ir apie ispanus, kurie per pastarąjį laikotarpį užkariavo futbolo viršūnę. Šiemet pagrindinius Europos klubų turnyrus laimėjo Ispanijos komandos, o pastarieji trys tarptautiniai trofėjai taip pat keliavo į šią šalį.
Ispanijai priklauso „Euro 2008” ir „Euro 2012” titulai bei 2010 metų pasaulio futbolo čempionato trofėjus.
Visa tai ši ekipa pasiekė į pagalbą pasitelkusi „tiki-taka“ stilių, kuris remiasi kamuolio kontrole, kantriu žaidimu.
Bet V.del Bosque, vadovaujantis ispanams nuo 2008 metų, „Marca“ laikraščiui teigė, kad šis žaidimo stilius nėra futbolininkams primetama dogma. Pasak trenerio, jis „tiki-taka“ pasirinko tik dėl to, kad ji tinka žaidėjams.
„Futbolas gerai gali būti žaidžiamas įvairiais būdais, - sakė V.del Bosque. - Mes neturime magiškos formulės, tiesiog remiamės tuo, ką gali pasiūlyti žaidėjai. Yra ir kitų komandų, kurios turi gerus žaidėjus ir gali pasiekti nuostabių rezultatų. Kamuolio kontrolė be gabumų neturi reikšmės. Todėl mes labai sunkiai dirbame ir stengiamės būti ekipa, kuri visada kovotų, žaistų kompaktiškai ir galėtų spausti.“
„Kalbant apie favoritus, geriausia tokią mintį vyti šalin. Tai man sako sukaupta patirtis. Pasaulio čempionatas yra gerokai per didelis renginys, kad galėtume klijuoti tokias etiketes. Viskas spręsis aikštėje. Tikime, kad sunkus darbas mums leis žaisti tinkamai, bet ar mums pavyko, paaiškės pabaigoje“, - sakė V.del Bosque.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.