A. Ševčenkai – pasiūlymas vadovauti Ukrainos futbolo rinktinei

Ukrainos futbolo federacija Andrijui Ševčenkai pasiūlė užimti nacionalinės rinktinės trenerio postą. Buvęs „AC Milan“ ir Londono „Chelsea“ puolėjas A. Ševčenka birželį pakabino batelius ant vinies, o liepą pranešė, kad ketina pasukti į politiką, tačiau Ukrainos futbolo federacija (FFU) nusprendė, kad būtent šį 36 metų šalies futbolo autoritetą norėtų matyti Olego Blokhino vietoje, rašo fifa.com.

A. Ševčenkai pasiūlyta užimti Ukrainos rinktinės trenerio postą.<br>AP
A. Ševčenkai pasiūlyta užimti Ukrainos rinktinės trenerio postą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 7:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 PM

„FFU prezidentas Anatolijus Konkovas nusprendė A. Ševčenkai pasiūlyti vyriausiojo trenerio postą“, - rašoma federacijos pranešime.

O. Blokhinas po Europos futbolo čempionato paliko Ukrainos trenerio postą ir ėmėsi darbo Kijevo „Dinamo“ klube.

A. Ševčenka yra rezultatyviausias Ukrainos futbolininkas istorijoje, per 111 rungtynių įmušęs 56 įvarčius. Jis 56 mačuose buvo Ukrainos kapitonu ir padėjo 2006 metų pasaulio čempionate savo rinktinei pasiekti ketvirtfinalį.

Tiesa, buvęs futbolininkas neturi trenerio darbo patirties, tačiau FFU nemano, kad tai bus problema. Federacijos prezidentas A. Konkovas pavyzdžiui pasirinko garsųjį Josephą Guardiolą, kuris su „Barcelona“ komanda iškovojo tris Ispanijos titulus ir dukart tapo Čempionų lygos nugalėtoju, nors neturėjo daug patirties.

„J. Guardiola per keletą metų pasiekė gerų rezultatų. Esu įsitikinęs, kad A. Ševčenka galės užkariauti didžias futbolo šalis, stovėdamas prie rinktinės vairo. Jis turi pakankamai patirties aikštėje ir charakterį“, - pranešime cituojamas A. Konkovas, kuris įsitikinęs, kad A. Ševčenka patirties žaidžiant garsiuose klubuose – bus raktas į pergales.

„Garsius klubus, kuriuose jis žaidė, į priekį vedė legendiniai treneriai: Valerijus Lobanovskis, Carlo Ancelotti ir Jose Mourinho. Jis turėjo unikalią galimybę pasisemti žinių ir patirties“, - rašoma pranešime.

Parengė Martynas Suslavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.