Virėjai papasakojo, kokius agurkus geriau dėti į baltąją mišrainę, kad nesugadintumėte legendinių salotų skonio

2024 m. gruodžio 18 d. 13:35
Viena populiariausių salotų ant lietuvių šventinio stalo yra baltoji mišrainė. Ir nors ji ruošiama gana paprastai, dažnai viena vienintelė klaida sugadina visą jos skonį.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai kurie žmonės labai mėgsta eksperimentuoti, į klasikinį receptą pridėdami naujų ingredientų, kad atskleistų patiekalo skonį. Tačiau patyrę virėjai sako, kad tokie eksperimentai ne visada tinka.
Jei kalbėsime apie tradicinę baltąją mišrainę, tai ginčijamasi, kokių agurkų geriau dėti į salotas: šviežių, marinuotų ar raugintų.
Žinoma, čia viskas priklauso nuo jūsų norų ir skonio. Tačiau klasikiniame patiekale su kitais ingredientais geriausiai dera būtent rauginti agurkai.
Nors, jei jų nėra po ranka, pirmenybę galite teikti marinuotiems.
Kodėl? Ekspertai teigia, kad būtent marinuoti ir rauginti agurkai geriau dera su majonezo skoniu.
Be to, agurkai iš stiklainio savo elastingumu primena visus kitus salotų komponentus, todėl sukuria puikią struktūrą, rašė tsn.ua.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.