Jei tiesiog išjungsite viryklę, nuimsite puodą, atidengsite dangtį ir perdėsite košę į lėkštę, nenustebkite, kad patiekalo skonis pasirodys ne toks sodrus, kokio norėtumėte.
Kulinarai pataria neskubėti dėti grikių košės į lėkštę. Išvirus košę geriau kurį laiką palikti puode uždengtu dangčiu. Tik laikantis šių taisyklių atsiskleis visas patiekalo skonis.
Taigi, kaip teisingai elgtis, jei norite išvirti skanią grikių košę? Kai nuo vandens užvirimo praeina 12 minučių, nuimkite puodą nuo viryklės.
Svarbu palikti kruopas šiek tiek neišvirusias, jų virimas turėtų tęstis ne ant viryklės.
Be to, negalima nuimti dangčio, kitaip grikiai pasirodys neskanūs. Taip patiekalas turėtų stovėti apie 15 minučių. Po dangčiu košė „nurims“ ir visiškai atsiskleis jos skonis. Po to grikius galite drąsiai dėti į lėkštes.
Svarbu atminti, kad norint išvirti puikią grikių košę, reikia pilti tinkamą kiekį vandens. Proporcijos turėtų būti 1:2 (1 daliai grikių – 2 dalys vandens), kitaip košė sulips. Kita taisyklė: supylus grikius į puodą ir užpylus vandeniu, košės maišyti negalima.
Tačiau jei mėgstate saldžią košę, turėtumėte atsisakyti vieno ingrediento. Į grikius jokiu būdu negalima dėti cukraus, nes jis neutralizuoja visas naudingąsias šių grūdų savybes. Galite drąsiai dėti sviesto, druskos ir įvairių prieskonių pagal savo skonį, rašo tsn.ua