Šiuos patiekalus lengva paruošti, o jų gaminimo greitis tinka žmonėms, kurie ryte skuba į darbą.
Tačiau kepti kiaušiniai ne visada būna tobuli.
Gurmanai gali būti nepatenkinti jų konsistencija, išvaizda ir kepimo rezultatais.
Kai kuriais atvejais trynys būna iškepęs taip, kaip turėtų būti, tačiau baltymas ne visiškai.
Tačiau yra paprastas būdas užtikrinti, kad būtų išlaikyta pusiausvyra, kai baltymas visiškai išverda, o geltonoji kiaušinio dalis lieka skysta.
Kepdami kiaušinius tiesiog įpilkite šiek tiek vandens – taip kepimo procesas pereis į garinimą.
Baltymas ir trynys iškeps iki norimos konsistencijos. Patiekalas bus tobulas ir tai užtruks kelias minutes.
Signalas, kad kiaušiniai paruošti, yra tada, kai ant trynio paviršiaus atsiranda plona balta plėvelė.
Kiaušinį galite išbandyti dviem būdais.
Pirmąsias kelias sekundes kiaušiniai turėtų būti kepami nedideliame kiekyje aliejaus. Kai kiaušinių baltymai pradės prarasti skaidrumą, įpilkite vandens.
Kiaušiniai puikiai iškeps dėl išgaravusio vandens, todėl keptuvę uždenkite dangčiu, kad išsaugotumėte garus.
Taikant antrąjį metodą, vanduo įpilamas kepimo pradžioje. Pastatykite keptuvę ant viryklės ir leiskite jai įkaisti.
Tada ant dugno užpilkite ploną vandens sluoksnį, kad jis apsemtų dugną. Kai vanduo užvirs, įmuškite kiaušinius, kad trynys neišsiplėstų.
Sumažinkite temperatūrą ir uždenkite keptuvę dangčiu. Po minutės įberkite druskos ir vėl uždėkite dangtį.
Jei norite skysto kiaušinio baltymo, užtenka dviejų minučių, jei norite tiršto – penkių minučių.