Kodėl negalima mesti koldūnų į verdantį vandenį
Virdami koldūnus daugelis žmonių susiduria su tuo, kad jie sulimpa, išverda arba nėra tokio sodraus skonio, kokio norėtųsi. Dvi pagrindinės priežastys, kodėl vis dėlto nereikėtų laukti, kol vanduo užvirs, yra šios:
Produktas išverda – ypač jei naudojate šaldytus koldūnus, nes jų temperatūra labai skiriasi nuo vandens temperatūros, koldūnai iš karto pradeda trūkinėti ir dėl to išverda; panardinus koldūnus į verdantį vandenį, tešlos paviršiuje esantis krakmolas sulimpa, todėl patiekalas gali visiškai sulipti.
Taip pat yra keletas patarimų, kurie padės išvirti tikrai skanius koldūnus ir išlaikyti jų sultingumą bei sodrų skonį.
Prieš mesdami šaldytus koldūnus į vandenį, pasistenkite, kad jie pasiektų normalią temperatūrą – tai galite padaryti kelias minutes pamerkę produktą į vandenį;
šaldytus koldūnus geriau mesti į vandenį, kurio temperatūra neviršija 50 laipsnių Celsijaus;
gaminimo metu įpilkite šiek tiek šalto vandens, tada temperatūra išliks vienoda.
Kaip tinkamai virti koldūnus puode
Egzistuoja tam tikras veiksmų algoritmas, kuris padės jums gauti skanius ir sultingus koldūnus kaskart juos verdant puode. Norint išvirti 500 g šaldytų koldūnų, reikės:
puodo su 1,5–2 litrais vandens.
Į vandenį įmeskite 2–3 lauro lapus, taip pat 2–3 pipirų žirnelius.
Įberkite druskos pagal skonį.
Kai tik vanduo įgaus reikiamą temperatūrą, iš karto supilkite visus koldūnus į puodą.
Kad koldūnai nesuliptų, svarbu juos nuolat maišyti.
Patiekalą virkite, kol jis bus paruoštas, apie 5–10 minučių, o tada išverskite jį į sietelį.
Į koldūnus skanu pagal skonį įdėti grietinės arba sviesto.
Galite pabandyti virti koldūnus ant garų. Tam reikės kelių stiklinių vandens. Virimo trukmė – 15–20 minučių. Koldūnai valgomi iš karto po virimo.
Kad patiekalas būtų intensyvesnio skonio, pabarstoma maltais juodaisiais pipirais, įdedama majonezo, kečupo ar kitų padažų, rašoma tsn.ua.