Šašlykui tinka ne tik sprandinė: mėsininkas siūlo įvairias alternatyvas

2024 m. birželio 18 d. 09:00
Vasarą iškepamų šašlykų kiekiais turbūt greitai aplenksime net ir tas šalis, kur gimė šis patiekalas. Šeimininkės rungiasi, kuris marinavimo receptas geriausias, bet iš tiesų reikėtų pradėti nuo pačios mėsos pasirinkimo – priėmus tinkamą sprendimą, šašlykas bus daug gardesnis.
Daugiau nuotraukų (5)
Tinka įvairi mėsa
Populiariausias šašlykas yra gaminamas iš kiaulienos sprandinės. Šis pasirinkimas taip vertinamas todėl, kad sprandinės mėsa turi raumens ir riebalo sluoksnius, tad ant laužo riebalinis sluoksnis neleidžia išsausėti raumeniniam.
„Vien sausas raumuo skonio neturi, skonį ir sultingumą duoda riebaliukas, todėl dažniausiai žmonės renkasi sprandinę“, – sako „Norfa“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.
Prekybos centro „Norfa“ mėsinė šį sezoną siūlo išbandyti naujovę – šoninės šašlyką. Šoninėje riebalinio sluoksnio net daugiau nei sprandinėje, tad šašlykas bus vos riebesnis, bet labai gardus.
Dar vienas puikus pasirinkimas šašlykui – kiaulienos mentė, kuri irgi turi daugiau skiriamojo audinio, šašlykas nebus sausas.
Jei vengiate riebalų – rinkitės kiaulienos kumpį. Tiesa, jį kepant labai svarbu atidžiai stebėti kepimo temperatūrą ir kepimo laiką, nes perkepus mėsa bus itin sausa.
Pasiūlymai gurmanams
Iš ko dar galima pasigaminti gardų šašlyką?
Pastaraisiais metais išpopuliarėjo vištos šlaunelių mėsos šašlykai. Šlaunelių mėsa yra ne tokia sausa, kaip vištos krūtinėlė, greičiau iškepa nei kiauliena, ji puikiai tinka vėrinukams su daržovėmis.
Gurmanai, ieškantys dar įdomesnių skonių. renkasi jautienos šašlyką. Jautienos mėsa yra tvirtesnė, todėl labai svarbu rasti marinatą, kad mėsa nebūtų labai sausa.
Šašlyką galima pasigaminti ir iš didesnėse „Norfa“ parduotuvėse siūlomo ėrienos kumpio – mėsa bus labai minkšta, išskirtinio skonio.
Gabaliukų dydis svarbus
Kaip ir ginčas dėl vištos ir kiaušinio, taip daugelis diskutuoja, kokio dydžio turėtų būti šašlyko gabaliukai. Vieni renkasi didelius, beveik kepsnio dydžio gabalus mauti ant iešmo, kiti mėgsta panaudoti smulkesnę mėsą.
„Vienas gabaliukas turėtų būti 40–50 gramų dydžio. Jei didesnis – jį bus sunku iškepti, vidus dar žalias, o išorė apdegusi“, – pataria „Norfa“ vyr. mėsininkas D. Bartošius.
Vidutiniškai, šašlykas turėtų iškepti per 15 minučių. Svarbu veriant mėsą ant iešmo jos nesuspausti, kad būtų oro tarpai praeiti karščiui, bet ir nepadaryti per didelių tarpų, kad mėsa nesausėtų.
Jei vis dar abejojate, ar jūsų mėsos pasirinkimas bus tinkamas, ar pavyks paruošti gardų marinatą, o gal neturite laiko tuo rūpintis – verta užsukti į prekybos centrą „Norfą“, kuriame galima įsigyti įvairių skonių profesionalių mėsininkų paruoštų šašlykų įvairiuose marinatuose.
šašlykaimėsamaistas ant žarijų
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.