Lengvai susuktas į kamuoliuką folijos lakštas ne tik nebraižydamas valo visas kalkių nuosėdas, šalina rūdis ne tik nuo visų minėtų paviršių, bet ir nuo grilio grotelių, puodų ar keptuvių dugnų, bet ir suteikia blizgumo, rašo portalas „The Daily Meal“.
Šveisti reikėtų norimą daiktą sudrėkinus po vandeniu, o jei norite pašalinti riebalų sluoksnį – paviršių prieš tai pabarstykite kepimo soda arba druska. Tiesa, šis metodas netinka specialia nepridegančia danga padengtiems indams.
Valant aliuminio folija vyksta cheminė reakcija – kai ji susijungia su vandeniu ir trinant atsiradusia šiluma, sukuriamas poliravimo junginys, kuris ne tik pašalina rūdis, bet ir blizginą chromą.
Kodėl taip vyksta? Aliuminis yra minkštas metalas – daug minkštesnis nei chromas. Dėl šios priežasties jis iš esmės nėra abrazyvinis. Be to, šveitimo metu atsiranda šiluma, dėl kurios susidaro aliuminio oksidas, kuris suardo rūdis išplaudamas deguonies atomus. Kitaip tariant, aliuminio folija ne tik nuvalo rūdis: ji chemiškai pašalina jas, o tada nupoliruoja chromą.
Tad valant negailėkite vandens ir dažnai keiskite aliuminio folijos gniužulus naujais.