Viską lemia vienas netikėtas ingredientas, kuris padeda iškepti bulves tobulai.
Greičiausiai pagalvojote apie neįprastas žoleles ar prieskonius, tačiau ekspertas teigia, kad į prieš apkepant įprastai verdamamas bulves įdėjus vieną arbatinį šaukštelį valgomosios sodos skirtumas bus neįtikėtinas.
Jis paaiškino: „Į verdantį vandenį įberkite vieną arbatinį šaukštelį sodos ir druskos, tuomet virkite bulves, kol jos suminkštės, ir tada nusunkite.“
Pasirodo, soda padidina verdančio vandens pH, todėl gali vykti vadinamoji Maillardo (kulinarinis reiškinys) reakcija. Tai procesas, kurio metu bulvės paruduoja, o jų krakmolas sąveikauja su baltymais ir sustiprina skonį.
Taip pat Oli rekomenduoja susmulkinti rozmarino ir česnako bei pakepinti juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pats rozmarinas taip pat yra antioksidantų šaltinis, kurie padeda mūsų imuninei sistemai ir suteikia patiekalams geresnį skonį.
Aliejumi apšlakstytas bulves apkepkite keptuvėje, orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje, kol apskrus ir taps traškios.
Iškepusias bulves virtuvės ekspertas siūlo paskaninti likusiais skrudintais česnakais ir rozmarinu. Jis teigia, kad taip pagaminsite „skaniausias kada nors keptas bulves“.
Parengta pagal mirror.co.uk.