Tačiau yra keletas triukų, kurie padeda ilgiau išlaikyti avokadus žalius ir tinamus vartoti.
Pasak šefės, yra keletas būdų, kaip laikyti prapjautą avokadą, kad jis per anksti nepajuoduotų.
„Neleiskite, kad nepanaudota avokado pusė nueitų perniek“, – paragino šefė Jessica Gavin, „Tik Tok“ turinti būrį sekėjų, ir pasidalijo keliais patarimais.
Pirmiausia – perpjautas avokadas visada turi būti laikomas šaldytuve, mat šalta aplinka sustabdo oksidacijos procesus.
Vaisiaus minkštimą padengus plonu aliejaus sluoksniu, jo galiojimo laikas gali dar ilgiau pailgėti, paaiškino J.Gavin. Aliejus sukuria savotišką barjerą, kad deguonis negalėtų paveikti vaisiaus minkštimo.
Virtuvės žinovė rekomenduoja naudoti neutralaus skonio aliejų.
Be to, ji pataria išbandyti ir kitą metodą – užspausti citrinos sulčių ant perpjauto paviršiaus. Citrinų sultyse yra daug antioksidantų, stabdančių oksidacijos procesą.
Tačiau ji atkreipė dėmesį, kad per daug citrinos sulčių gali pernelyg suminkštinti avokadą, todėl reikėtų apsiriboti keliais lašais.
Paskutinis metodas – turbūt paprasčiausias ir greičiausias. J.Gavin pataria dėti avokadą perpjauta puse žemyn ant folijos lakšto ir tvirtai jį suvynioti.
„Tai sukuria fizinį barjerą, kad deguonis nepasiektų minkštimo“, – paaiškino ji.
Nesvarbu, kurį metodą pasirinksite, taip avokadą šaldytuve išlaikysite vieną ar dvi dienas, patikino šefė.
Parengta pagal express.co.uk