Tai itin aktualu šiandien, kai daugybė žmonių, dėl karantino likę namuose, ruošia ar šildo maistą. Tad ką svarbu žinoti apie maisto šildymą?
Jei vienus patiekalus galime šildyti daug kartų, ir jie nuo to nenukenčia, yra produktų ar patiekalų, kurių geriau nešildyti antrą kartą, nes jie išsausėja ir tampa kieti.
Be to, norint, kad nenukentėtų pašildyto patiekalo skonis ir kokybė, būtina žinoti, ką galima šildyti mikrobangų krosnelėje, o kokiems patiekalams ji netinka, ir geriau jungti orkaitę ar šildyti ant viryklės.
Kaip geriau pašildyti kepsnį? O kaip koldūnus? Ar galima pašildyti keptą žuvį?
Atsakymus į šiuos ir dar daugybę kitų klausimų pateikė „Bon appetit“. Patyrę virėjai paaiškino, kaip geriausia šildyti vienus ar kitus produktus ar patiekalus. Nustebsite, bet ne viską žinote apie tai, kaip geriausia juos pašildyti.
Ryžiai: į indą su ryžiais įpilkite šlakelį vandens ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Troškinta mėsa: uždenkite indą folija ir pašildykite 180 laipsnių orkaitėje.
Kepta višta: uždenkite folija ir šildykite 170 laipsnių orkaitėje.
Maltos mėsos troškinys: šildykite mikrobangų krosnelėje, kas 30 sekundžių pamaišydami.
Kepti šonkauliai: suvyniokite į foliją ir šildykite 160-180 laipsnių orkaitėje.
Didkepsnis: įjunkite orkaitę ir, kol ji kaista, joje laikykite kepsnį. Šildykite tik iki kambario temperatūros. Daugiau kaitinant kepsnys ims sausėti. Taip pat šildykite keptą didelį mėsos gabalą ar žuvį.
Makaronai: uždenkite indą folija ir šildykite 190 laipsnių orkaitėje. Jei makaronai su riebiu aliejingu padažu, šildykite juos mikrobangų krosnelėje.
Pica: jeigu po vakarėlio liko picos, užšaldykite ją maišelyje (jei paliksite neužšaldytą, ji išdžius ir sukietės). Norėdami pašildyti ištraukite iš šaldiklio ir dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Lazanija: uždenkite folija ir šildykite 180 laipsnių orkaitėje.
Mėsos kukuliai ar kotletai: sausus šildykite mikrobangų krosnelėje, jei jie su pažadu – ant viryklės.
Koldūnai: šildykite arba garų vonelėje, arba karštoje keptuvėje, į ją įpylę šlakelį vandens ir uždengę.
Pupelės: šildykite mikrobangų krosnelėje, kas 30 sekundžių pamaišydami, arba puode, įpylę šlakelį vandens, virš nedidelės kaitros.
Virtos bulvės: šildykite mikrobangų krosnelėje.
Bulvių košė: šildykite mikrobangų krosnelėje, kas 30 sekundžių pamaišydami.
Keptos bulvės ar kitos daržovės: šildykite mikrobangų krosnelėje, tačiau pašildytos jos nebebus tokios skanios, kaip ką tik iškeptos.
Garuose virtos daržovės: pašildykite mikrobangų krosnelėje, įpylę šlakelį vandens ir uždengę.