Neretai vanduo tokiais atvejais keičiamas saldžiais gazuotais gėrimais.
Pasigaminti vandenį, kurį būtų malonu gerti, – nesunku. Tereikia pasidairyti po savo virtuvę ar daržą.
Kvapnių pagardų aromato prisigėręs vanduo – ir skanu, ir sveika.
Kuo pagardinti vandenį?
Vaisiais. Supjaustykite griežinėliais citriną, greipfrutą, žaliąją citriną ar apelsiną ir užpilkite vandens. Taip pat galima išspausti sultis iš šių vaisių ir sumaišyti su vandeniu.
Valgydami citrusinius vaisius ar ką nors iš jų gamindami neišmeskite žievelių – jas panaudokite vandeniui pagardinti. Net ir išspaudus vaisiaus sultis vanduo prisigers malonaus citrusų skonio.
Į ąsotį galima dėti ir kitų vaisių – braškių, arbūzų, obuolių, kriaušių, ananasų, mangų, kivių skilteles.
Uogomis. Sutrinkite keletą uogų ir užpilkite vandeniu. Vandeniui pagarindi puikiai tiks net ir braškių sijonėliai.
Daržovėmis. Itin gaivaus skonio vandens pasidarysite į ąsotėlį įmetę keletą griežinėlių agurkų. Gaivos suteiks ir pankolio lapai.
Prieskoninėmis žolelėmis ar prieskoniais. Puikaus skonio vandeniui suteikia keletas mėtų lapelių, o norintiems švelnesnio skonio rekomenduojama rinktis melisą. Taip pat tinka šviežių bazilikų lapeliai, rozmarinų ar levandų šakelės. Gaiviai kvepės ir vanduo su imbieru – įmeskite į ąsotį keletą skiltelių ar trinto imbiero.
Arbata. Žolelių, žalią, juodą ar vaisinę arbatą atvėsinkite ir sumaišykite su šaltu vandeniu ar ledukais.
Ledo kubeliais. Šaldytuve visuomet paranku turėti užšaldytų uogų, mandarino skiltelių, granato sėklyčių, ananaso, meliono, arbūzo gabaliukų, kuriuos galėtumėte panaudoti vandeniui atvėsinti ir paskaninti. Pabandykite ledo formelėse užšaldyti kavos – juos suberkite į vandenį ir, jei norite, įpilkite šiek tiek šalto pieno.
Tai tik keletas ingredientų, kurie tiks jūsų vandeniui pagardinti ir suteiks jam daugiau vasaros skonio. Šiuos ingredientus derinkite tarpusavyje, ieškokite savo mėgstamiausios kombinacijos ir jei vanduo netaps vienu mėgstamiausių jūsų gėrimu, tai bent jau bus maloniau jį gurkšnoti, kai už lango šitoks karštis.