Kur juos laikote? Popieriniame maišelyje? Kartu su bulvėmis? O gal šaldytuve?
Neseniai buvo atskleista, kad daržovės, kai jos laikomos per šaltoje temperatūroje, sugenda daug greičiau.
JAV žemdirbystės kultūros tobulinimo departamentas pranešė, kad laikant svogūnus šaldytuve, daržovėje esantis cukrus virsta krakmolu.
Todėl svogūnai sudrėgsta, suminkštėja ir pagaliau tampa nevalgomi, jau nekalbant apie tai, kad ima skleisti blogą kvapą, kuris netrukus paskinda po visą šaldytuvą.
Jeigu laikysite svogūnus tamsioje, vėsioje vietoje, jie nesuges mėnesį ir ilgiau, rašoma interneto portale „Good Housekeeping“.
Visgi nereikėtų jų laikyti popieriniame ar plastikiniame maišelyje, nepaisant to, kad daug žmonių tiki, kad taip daryti teisingiausia. Svogūnams reikia erdvės ir oro, kad jie nepradėtų leisti daigų ir per greitai nesugestų.
Tad reikėtų juos laikyti, kaip minėta, vėsioje, tamsioje vietoje, geriausia – sandėliuke ar virtuvės spintelėje.
O tinkamiausia svogūnams yra 7-10 laipsnių Celsijaus temperatūra. Tad jeigu turite rūsį ar sandėliuką, laikykite šias daržoves ten.
Ir dar – nelaikykite šalia bulvių. Antraip bulvės greičiau ims leisti daigus.