Pasirodo, banano žievė, kurią dauguma, suvalgę saldųjį vaisių, tiesiog švystelime į šiukšlių dėžę, gali pagerinti ne vieno patiekalo skonį.
Bananų žievelės yra labai maistingos. Tai puikus skaidulų, kalio ir daugelio vitaminų šaltinis. Tiesa, kai kurie specialistai tikina, kad nėra pakankamai įrodymų, jog organizmas išties gali šiuos dalykus įsisavinti, o po to pašalinti.
O jeigu jums patinka virtuvėje eksperimentuoti, pasitelkę bananų žieveles galite išlaisvinti savo kūrybiškumą. Jau nekalbant apie tai, kad neišmesdami jų jūs sumažinsite maisto eikvojimą, kas irgi yra svarbu.
Kad būtų saugu vartoti bananų žievę, būtina vaisius prieš tai gerai nuplauti. O štai keli būdai, kaip panaudoti ją ruošiant patiekalus.
1. Sumalkite į glotnučius
Interneto svetainė „EatThis, NotThat!“ siūlo banano žievę panaudoti glotnučių gamybai. Tiesa, su sąlyga, kad jūsų kokteilinė yra pakankamai galinga. Mažesnės galios kokteilinė žievelės gali ir nesumalti.
Reikės:
2 neluptų prinokusių bananų nupjautais galais;
3/4 puodelio nesaldinto kokosų ar kitokio pieno;
2 arbatinių šaukštelių cinamono;
1 samtelio augalinės kilmės baltymų miltelių.
Sudėkite visas sudedamąsias dalis į kokteilinę ir plakite, kol pasieksite tinkamą konsistenciją.
2. Panaudokite mėsai suminkštinti
Nesvarbu, ar ketinate mėsą kepti orkaitėje, ar ant žarijų, jeigu ją užklosite prinokusio banano žieve minkštimu į apačią, mėsa išliks drėgna ir minkšta. Iškepus mėsą, pavyzdžiui, paukštieną, liks tik nuimti kepimo metu patamsėjusią žievę.
Nors šis triukas atrodo keistokas, jis gana plačiai paplitęs Azijos šalyse.
Kodėl tai veikia? Banano žievė padeda mėsos viduje sulaikyti drėgmę ir jos natūralias sultis.
3. Išsivirkite bananų arbatos
Tai pastaruoju metu ypač populiari arbata, kuri, kaip teigiama, padeda deginti kūno riebalus, nuramina ir padeda lengviau užmigti. Rekomenduojama ją gerti prieš miegą.
Reikės:
1 prinokusio banano su žieve;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
1 puodelio vandens.
Gaminimas:
Nupjaukite banano galus ir supjaustykite vaisių gabalais su visa žievele.
Įdėkite bananą į puodą su vandeniu, įberkite cinamono, užvirkite ir pavirkite dar apie 10 min.
Išimkite bananą ir per koštuvėlį įpilkite vandenį į puodelį. Jei norite, galite arbatą pagardinti medumi ar pienu.