Šios stebuklingos šaknies galima dėti visur: į arbatą ar kokteilius, į sriubą ir troškinius.
Tačiau ne mažiau svarbu už receptus yra žinios, kaip imbierą ilgiau išsaugoti nesudžiūvusį.
Jeigu laikysite imbierą teisingai, jis išlaikys šviežumą ir gerąsias savybes net kelias savaites. Tačiau netinkamai saugomas imbieras vos per kelias dienas susiraukšlės, kartu sumažės jo stiprumas ir skonis. Tad ką daryti?
Jau pirkdami imbierą atkreipkite dėmesį į tai, kaip atrodo jo šaknis. Rinkitės tokį, kurio žievė yra švelni, lygi. Nesirinkite minkštos, susiraukšlėjusios ar padžiūvusios imbiero šaknies.
Kad išliktų šviežias, imbierą laikyti galima keliais skirtingais būdais, rašo interneto puslapis „The Kitchn“.
Šaknį galima laikyti stiklainyje užpiltą degtine. Taip pat imbierą galima laikyti šaldytuve, įvyniotą į drėgną popierinį rankšluostį ar popieriniame maišelyje.
Ir nors šie metodai yra teisingi, geriausias šis: nenuluptą ir nesmulkintą imbiero šaknį įdėkite į plastikinį maišelį, suspauskite maišelį, kad jame liktų kuo mažiau oro, ir laikykite jį vėsesniame šaldytuvo skyriuje.
Kai atsipjausite imbiero gabalėlį, prieš dėdami likusią šaknį į šaldytuvą, nusausinkite nupjautąjį galą popieriniu rankšluosčiu.
Kuo mažiau oro ir kuo mažiau drėgmės – geriausios sąlygos imbierui.