Tad štai, ką reikėtų daryti po to, kai užsijuosiate prijuostę:
1. Susitvarkykite.
Sutvarkykite virtuvės stalą, ant kurio gaminsite. Prisiminkite: švarus stalas, švarios mintys.
2. Nuvalykite visus paviršius.
Pasirūpinkite ne tik tuo, kad būtų pakankamai vietos, kur gaminti, bet ir tuo, kad viskas būtų švaru. Tai valgio gaminimą padarys kur kas malonesniu!
3. Iš anksto išsidėliokite įrankius, kurių jums prireiks.
Ir vėl – tai maisto gaminimą padarys lengvesniu ir mažiau keliančiu stresą.
4. Pasverkite visus ingredientus iš anksto.
Tai ypač svarbu kepant įvairius kepinius. Šis žingsnis padės nesuklysti ruošiant maistą ir nesiblaškyti, ko nors nerandant. Kartu tai leis laiku sužinoti, ar jums netrūksta nė vieno recepte įrašyto ingrediento.
5. Pasiruoškite tuščią dubenį visoms maisto atliekoms ar lupenoms.
Taip jūsų darbo erdvė išliks švari.
6. Įkaitinkite orkaitę.
Juk nenorite laukti, kol ji įkais, kai viską būsite pasiruošę! Be to, jeigu ilgiau laikysite į orkaitę nepašautą tešlą, kepinys gali mažiau iškilti, įspėjo interneto puslapio „Good Housekeeping Institute“ kūrėjai.
7. Perskaitykite visą receptą iki galo.
Niekas nesukelia daugiau streso, nei suvokimas, kad reikia pernakt šaldytuve palaikyti desertą arba troškinti patiekalą dvi valandas orkaitėje, nors svečiai pasirodys jau po 10 minučių.
8. Būkite pasiruošę.
Kaip įmanoma daugiau visko supjaustykite ar sutarkuokite, prieš pradėdami virti ar kepti.