Bet jeigu likusį sūrį suvyniojate į maistinę plėvelę, elgiatės neteisingai, teigia ekspertai.
Sūrio entuziastai iš instituto „Good Housekeeping Institute“ atskleidė, kaip išties reikėtų laikyti šį gardų produktą, kad jis išliktų toks pat skanus, kaip ir tada, kai nusipirkote.
Maistinė plėvelė neleidžia sūriui išdžiūti, bet, anot ekspertų, kartu ji sulaiko per daug drėgmės.
Todėl ant sūrio paviršiaus gali greičiau atsirasti pelėsiai, dėl ko teks jį išmesti.
Geriau sūrį vyniokite į sviestinį ar kepimo popierių – taip jis bus apsaugotas nuo išdžiūvimo, bet kartu į jį neįsigers per daug drėgmės.
Sūrį su mėlynuoju pelėsiu siūloma prieš vyniojant į sviestinį popierių suvynioti ir į aliuminio foliją, nes tokio tipo sūriai ilgainiui sugeria daugiau drėgmės.
Na, o šaldytuve geriausia sūrį laikyti salotoms skirtame stalčiuje.
Ši šaldytuvo dalis yra šiek tiek šiltesnė, nei likusi, o tai yra puikios sąlygos sūriui laikyti.
Tačiau pasistenkite sūrį laikyti atskirai nuo salotų ir daržovių – geriausia atskirame stalčiuje.
Taip pat rekomenduojama sūrius laikyti labai tikslioje temperatūroje.
Kietiesiems sūriams geriausiai tinka vėsi vieta, kur nuolat laikosi 8-15 laipsnių temperatūra.
O minkštuosius sūrius patartina laikyti 5-8 laipsnių temperatūroje.