Slaptas ingredientas, suteikiantis keptoms daržovėms nepakartojamą skonį

2017 m. gegužės 20 d. 17:18
Lrytas.lt
Keptos daržovės yra puikus garnyras, patinkantis daugeliui. O kartais jos būna tokios skanios, kad jas norisi valgyti vienas.
Daugiau nuotraukų (1)
Nors gardu valgyti ir šviežias morkas, salotas ar garuose virtus brokolius, orkaitėje keptos daržovės, ypač su žiediniais kopūstais, kurie kepdami truputį karamelizuojasi ir apskrudusiais svogūnais, yra kažkas dieviško.
Kepant daržoves orkaitėje užtenka ant jų užbarstyti druskos ir pipirų bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Tačiau pridėjus dar vieną ingredientą suteiksite joms nepakartojamą skonį.
Ypač gardžių keptų daržovių paslaptis yra paprasta – prieš jas kepant apšlakstykite kelias lašeliais acto.
Aitri rūgštelė kepant visiškai išgaruos, tačiau daržovės įgaus nuostabų skonį – pikantišką saldumą, žadama interneto puslapyje „Tasting Table“.
Tiks bet koks actas – nuo balzaminio iki obuolių ar raudonojo vyno.
Taigi, paprasčiausias ingredientas, kurio galima rasti turbūt kiekvienoje virtuvėje, gali padaryti stebuklus. Išbandykite ir įsitikinsite tuo patys.
daržovėsingredientaskepimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.