Nors gardu valgyti ir šviežias morkas, salotas ar garuose virtus brokolius, orkaitėje keptos daržovės, ypač su žiediniais kopūstais, kurie kepdami truputį karamelizuojasi ir apskrudusiais svogūnais, yra kažkas dieviško.
Kepant daržoves orkaitėje užtenka ant jų užbarstyti druskos ir pipirų bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Tačiau pridėjus dar vieną ingredientą suteiksite joms nepakartojamą skonį.
Ypač gardžių keptų daržovių paslaptis yra paprasta – prieš jas kepant apšlakstykite kelias lašeliais acto.
Aitri rūgštelė kepant visiškai išgaruos, tačiau daržovės įgaus nuostabų skonį – pikantišką saldumą, žadama interneto puslapyje „Tasting Table“.
Tiks bet koks actas – nuo balzaminio iki obuolių ar raudonojo vyno.
Taigi, paprasčiausias ingredientas, kurio galima rasti turbūt kiekvienoje virtuvėje, gali padaryti stebuklus. Išbandykite ir įsitikinsite tuo patys.