Pasigaminti vandenį, kurį būtų maloniau gerti, – nesunku. Tereikės apsidairyti po savo virtuvę ar daržą ir improvizuoti.
Pagardų skonį vanduo sugers vos per keletą valandų.
Kuo pagardinti vandenį?
Vaisiais. Supjaustykite griežinėliais citriną, greipfrutą, žaliąją citriną ar apelsiną ir užpilkite vandens. Taip pat galima išspausti sultis iš šių vaisių ir sumaišyti su vandeniu.
Valgydami citrusinius vaisius ar ką nors iš jų gamindami neišmeskite žievelių – jas panaudokite vandeniui pagardinti. Net ir iš išspausto vaisiaus vanduo prisigers malonaus citrusų skonio.
Į ąsotį galima dėti ir kitų vaisių – ananaso, mango, kivių skilteles, granato sėklytes.
Uogomis. Sutrinkite keletą uogų ir užpilkite vandeniu. Tam tinka net ir braškių sijonėliai.
Daržovėmis. Itin gaivaus skonio vandens pasidarysite į ąsotėlį įmetę keletą griežinėlių agurkų. Gaivos suteiks ir pankolio lapai.
Prieskoniais. Ypatingo skonio vandeniui suteikia keletas mėtų lapelių, o norintiems švelnesnio skonio rekomenduojama rinktis melisą. Taip pat tinka šviežio baziliko lapeliai, rozmarino ar levandos šakelė.
Arbata. Žolelių, žalią ar vaisinę arbatą atvėsinkite ir sumaišykite su šaltu vandeniu ar ledukais.
Ledo kubeliais. Šaldytuve visuomet paranku turėti užšaldytų uogų, mandarino skiltelių, granato sėklyčių, ananaso, meliono, arbūzo gabaliukų, kuriuos galėtumėte panaudoti vandeniui atvėsinti ir paskaninti. Pabandykite ledo formelėse užšaldyti kavos – juos suberkite į vandenį ir, jei norite, įpilkite šiek tiek šalto pieno.
Tai tik keletas ingredientų, kurie tiks jūsų vandeniui pagardinti ir suteiks jam daugiau vasaros skonio. Šiuos ingredientus derinkite tarpusavyje, ieškokite savo mėgstamiausios kombinacijos ir jei vanduo netaps vienu mėgstamiausių jūsų gėrimu, tai bent jau bus maloniau jį gurkšnoti, kai už lango šitoks karštis.