Visų pamėgtos salotos: skonis tas pats, o vaizdas – kitoks

2016 m. birželio 28 d. 09:55
Mocarelos sūris, pomidorai, bazilikai, alyvuogių aliejus – tereikia tik tiek, kad pasigamintumėte visiems žinomas Kaprio salotas. Na, dar šlakelio druskos ar žiupsnelio pipirų.
Daugiau nuotraukų (9)
Šios salotos, kurių pavadinimas kilęs nuo Italijos Kaprio salos, tapo vienu nacionalinių Italijos patiekalų, mat atkartoja šios šalies vėliavos spalvas. Be to, tai lengvas vasariškas valgis, todėl populiarus ir Lietuvoje, kai užklumpa karščiai ir šiltnamiuose pribręsta pomidorai.
Pagaminti šias salotas labai lengva – tiesiog lėkštėje išdėliojami pomidorų ir sūrio griežinėliai, užbarstoma bazilikų, druskos ir pipirų ir viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi.
Bet visa tai galima patiekti žaismingiau, ypač jeigu laukiate svečių ar iškylaujate gamtoje.
Siūlome jums naujas idėjas, kaip patiekti Kaprio salotas. Tam reikės mažų mocarelos rutuliukų ir mažųjų pomidoriukų. 
Suverkite juos ant medinių pagaliukų – trumpesnių ar ilgesnių, statykite juos į taureles, ant lėkštės arba paguldykite kaip vėrinukus.
Taip pat įspūdingai atrodo daili taurė, pilna pomidoriukų ir sūrio. Tokios salotos bus dar skanesnės nei patiektos įprastai.
Peržiūrėkite nuotraukas ir iškylaukite ne tik skaniai, bet ir gražiai.
Kaprio salotosmocarelabazilikai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.