Šios salotos, kurių pavadinimas kilęs nuo Italijos Kaprio salos, tapo vienu nacionalinių Italijos patiekalų, mat atkartoja šios šalies vėliavos spalvas. Be to, tai lengvas vasariškas valgis, todėl populiarus ir Lietuvoje, kai užklumpa karščiai ir šiltnamiuose pribręsta pomidorai.
Pagaminti šias salotas labai lengva – tiesiog lėkštėje išdėliojami pomidorų ir sūrio griežinėliai, užbarstoma bazilikų, druskos ir pipirų ir viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi.
Bet visa tai galima patiekti žaismingiau, ypač jeigu laukiate svečių ar iškylaujate gamtoje.
Siūlome jums naujas idėjas, kaip patiekti Kaprio salotas. Tam reikės mažų mocarelos rutuliukų ir mažųjų pomidoriukų.
Suverkite juos ant medinių pagaliukų – trumpesnių ar ilgesnių, statykite juos į taureles, ant lėkštės arba paguldykite kaip vėrinukus.
Taip pat įspūdingai atrodo daili taurė, pilna pomidoriukų ir sūrio. Tokios salotos bus dar skanesnės nei patiektos įprastai.
Peržiūrėkite nuotraukas ir iškylaukite ne tik skaniai, bet ir gražiai.