Bulvių spiralės: maža gudrybė, kaip šį užkandį pasigaminti namie

2019 m. vasario 14 d. 17:38
Lrytas.lt
Traškios bulvių spiralės – puikus užkandis, patinkantis tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Spirale supjaustytų bulvių, iškeptų ant medinio pagaliuko, vaizdas žadina apetitą – joms sunku atsispirti. O jei laukdami svečių iškepsite keliolika tokių bulvių traškučių ir susmeigsite, pavyzdžiui, į duonos kepalą, jie taps pagrindiniu stalo akcentu. Be to, tokias bulves patogu valgyti, o jei jos bus pagardintos mėgstamais prieskoniais, taps tikru vakarėlio hitu.
Daugiau nuotraukų (1)
Traškučiai – bulvių spiralės – dažnai kepami gatvėje. Profesionalūs kepėjai jas pjausto specialiu prietaisu. Manote, kad namuose tai neįmanoma? Nieko panašaus. Pažiūrėkite žemiau esantį vaizdo siužetą, ir įsitikinsite, kad tai įmanoma ir jums, turint tiktai peilį ir medinį iešmelį. Tereikia juo persmeigti bulvę ir pjauti iki iešmelio, bulvę sukant ratu. 
Supjaustytas bulves reikia atsargiai išskleisti, apibarstyti druska, prieskoniais ir kepti gruzdintuvėje.  Beje, šiam užkandžiui tiks tiktai nedidelės bulvės – jos iškeps tolygiau nei didelės.
Na ką, galandame peilius ir bandome?
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.