Kaip išsirinkti geriausią būdą nuvalyti pridegusius riebalus nuo puodų ir keptuvių, gali priklausyti nuo to, kiek daug nuodėgulių yra prilipę prie paviršiaus.
Pridegusius paviršius galima nušveisti ne tik naudojant brangias chemines priemones, bet ir paprasčiausius nebrangius produktus, kurių galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje.
Kaip teigiama interneto portale „Healthy Recipes Home“, jais nušveisti puodai ir keptuvės vėl spindės švara.
Valgomoji soda
Jums prireiks puodo, pakankamai didelio, kad jame tilptų keptuvė.
Įpilkite vandens, 4-5 arbatinius šaukštelius valgomosios sodos ir virkite 30-50 min., priklausomai nuo riebalų kiekio.
Šis metodas atima laiko, bet yra efektyviausias būdas išvalyti puodus ir keptuves, nes panaikina visus riebalus ir purvą. Tokiu būdu galima išvalyti ir sidabrą bei kitokius metalinius daiktus.
Bulvės
Paimkite vieną vidutinio dydžio bulvę ir šiek tiek valgomosios sodos. Bulvę perpjaukite pusiau ir, pamirkę sodoje, ja iššveiskite keptuvės apačią.
Išsitepusią bulvės dalį nupjaukite, vėl pamirkykite sodoje ir vėl šveiskite. Taip darykite tol, kol keptuvė pasidarys švari.
Arbatos pakeliai
Paimkite sausą, nenaudotą arbatos pakelį ir juo perbraukite riebaluotus puodo kraštus. Pastebėsite, kad riebalų mažėja, nes arbatos pakelis juos sugeria.
Puodui išvalyti prireiks 2-3 arbatos maišelių. Šiam tikslui pirkite pigiausios arbatos pakelį.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 24 dieną.