Dangiško skonio itališkas desertas: greitai pagaminamas, nereikės net kepti

2024 m. spalio 20 d. 21:48
Receptas
Mindaugas Lučka (44 m.) su Karine Amirjan-Lučke (30 m.) prieš dešimtmetį netikėtai susipažino Italijoje.
Daugiau nuotraukų (1)
Naujovių nuolat ieškantys lietuviai savo viešbutyje „Sleep and Ship“ („Miegok ir naviguok“) įkūrė mokomąjį restoraną, kur ketina organizuoti gastronominius kursus atvykstantiems į Apuliją, mokyti tradicinių patiekalų.
Gastronominius ir kitus tiltus tarp Lietuvos ir Italijos tiesiantys Mindaugas ir Karinė Lučkos dalinasi savo gardžiais patiekalais. Daugiau apie juos galite skaityti čia.
Atvėsintas migdolų kremas
Reikės:
4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
50 g smulkintų migdolų
50 g migdolų miltų
100 ml grietinėlės
vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
Gaminimas: 
Išplakite baltymus iki standžių putų, pamažu suberkite cukrų, geriau būtų naudoti miltelinį cukrų.
Atsargiai įmaišykite sausuosius produktus – smulkintus migdolus, migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite išplaktus baltymus su išplakta grietinėle.
Paruoštą masę sudėkite į norimą formą (galima naudoti silikonines keksiukų formeles) ir dėkite į šaldiklį bent 4 valandoms.
Patarimas: prieš patiekdami leiskite desertui kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Desertą galite papuošti sutrupintais „Amaretti“ sausainiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.