Naujovių nuolat ieškantys lietuviai savo viešbutyje „Sleep and Ship“ („Miegok ir naviguok“) įkūrė mokomąjį restoraną, kur ketina organizuoti gastronominius kursus atvykstantiems į Apuliją, mokyti tradicinių patiekalų.
Gastronominius ir kitus tiltus tarp Lietuvos ir Italijos tiesiantys Mindaugas ir Karinė Lučkos dalinasi savo gardžiais patiekalais. Daugiau apie juos galite skaityti čia.
Atvėsintas migdolų kremas
Reikės:
4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
50 g smulkintų migdolų
50 g migdolų miltų
100 ml grietinėlės
vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Išplakite baltymus iki standžių putų, pamažu suberkite cukrų, geriau būtų naudoti miltelinį cukrų.
Atsargiai įmaišykite sausuosius produktus – smulkintus migdolus, migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite išplaktus baltymus su išplakta grietinėle.
Paruoštą masę sudėkite į norimą formą (galima naudoti silikonines keksiukų formeles) ir dėkite į šaldiklį bent 4 valandoms.
Patarimas: prieš patiekdami leiskite desertui kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Desertą galite papuošti sutrupintais „Amaretti“ sausainiais.