Šį patiekalą įkvėpė būtent šie makaronai, tik jų čia nerasite – juos keičia cukinijų juostelės, į kurias įsukau rikotos įdarą, o suktinukus paguldžiau į aromatingą pomidorinį maltos jautienos padažą.
Šis nepaprastai skanus derinys leis cukinijai sužibėti naujomis spalvomis.
Cukinijų „cannelloni“
Reikės:
- 1 nedidelės cukinijos
- aliejaus kepti
- 400 g maltos jautienos
- 2 česnako skiltelių
- 1/2 a. š. druskos
- 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a. š. maltos paprikos
- 1 a. š. česnakų miltelių
- 1/2 a. š. džiovintų raudonėlių
- 1/2 a. š. džiovintų bazilikų
- 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse
- 200 g rikotos
- 50 g fermentinio sūrio
- 1 mocarelos rutuliuko
- šviežių bazilikų
Cukinijas daržovių skustuku supjaustome plonomis juostelėmis, dedame ant popierinių rankšluosčių, lengvai pabarstome druska ir paliekame, kol gaminsime mėsos padažą. Cukinija išleis vandenį, todėl patiekale nebus tokia vandeninga, jos tekstūra bus malonesnė, traškesnė.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir iškepame. Tuomet įtarkuojame česnaką, suberiame visus prieskonius ir maišydami pakepiname dar porą minučių. Supilame pomidorus, išmaišome. Paragaujame ir, jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų. Sumažiname kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų, ir troškiname apie 10 minučių, kol sutirštės.
Cukinijų juosteles nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Indelyje sumaišome rikotą su tarkuotu fermentiniu sūriu. Šalia dedame po dvi cukinijų juosteles, ant jų dedame po šaukštą rikotos įdaro ir susukame.
Cukinijų ir rikotos suktinukus guldome į mėsos padažą, tarpuose išdėliojame plėšytą mocarelą. Perkeliame keptuvę į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Prieš patiekdami pabarstome šviežiais bazilikų lapeliais arba kitomis žolelėmis.