Tiesa silkę gaminau su pievagrybiais, nes miškui dar neradau laiko, nors žinau, kad baravykai auga it ant mielių.
Labai tikiuosi kitą savaitę pasiekti ir mišką. O šiandien pasitenkinau ir pievagrybiais, kuriems daugiau grybų skonio įpūtė džiovinti baravykai.
Silkė su grybų pagardu
Reikės:
- Morka
- Svogūnas
- Pievagrybiai (apie 200 g)
- Saujelė džiovintų baravykų
- Krapai
- Svogūnų laiškai
- Šlakelis aliejaus
- Žiupsnis druskos
- Žiupsnis juodųjų pipirų
- Silkės
Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame apie 20 min.
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, pievagrybius riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname keletą minučių.
Sudedame pievagrybius, baravykus. Pagardiname druska ir pipirais. Pakepiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Kai pagardas atvės patiekiame su silke.