Bulvių apkepo mylėtojams – netikėtas K. Starkienės receptas: nustebins savo skoniu

2023 m. gruodžio 15 d. 10:11
Receptas
Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais savo laidoje „Kotrynos burtai“. Žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.
Daugiau nuotraukų (2)
„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas. O kaip gi pagrindinis patiekalas be bulvių? Kadangi tai – šventė, bulves kepsiu kitaip! Ypatingai skanus bulvių apkepas, nuostabios salierų salotos bei karamelizuotos morkos su garstyčiomis“, – gardžiausiems pietums kviečia K. Starkienė.
Skanaus!
Bulvių apkepas
Reikės:
  • poros kilogramų bulvių;
  • 400 ml riebios grietinėlės;
  • 400 g riebios grietinės;
  • lauro lapelių;
  • čiobrelių;
  • druskos.
Gaminimo eiga
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus.
apkepasBulvėsšvenčių stalas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.