„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas. O kaip gi pagrindinis patiekalas be bulvių? Kadangi tai – šventė, bulves kepsiu kitaip! Ypatingai skanus bulvių apkepas, nuostabios salierų salotos bei karamelizuotos morkos su garstyčiomis“, – gardžiausiems pietums kviečia K. Starkienė.
Skanaus!
Bulvių apkepas
Reikės:
- poros kilogramų bulvių;
- 400 ml riebios grietinėlės;
- 400 g riebios grietinės;
- lauro lapelių;
- čiobrelių;
- druskos.
Gaminimo eiga
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus.