Receptas puikus ir tuo, kad šniceliui paruošti nereikia nei įmantrių produktų, neiu įrankių, nei galų gale – daug laiko.
Be to, šis receptas puikiai tinka visus metus: jei rudenį ar žiemą šnicelį galite patiekti su bulvių koše ir raugintomis daržovėmis, tai vasarą jis puikiai tiks su šviežiomis žaliomis daržovėmis.
Jeigu šnicelių po vakarienės liks, atvėsusią mėsą galima panaudoti sumuštiniams ar salotoms paruošti.
Tad nesigailėsite išbandę šį receptą
Naminiai vištienos šniceliai
Reikės:
- 2 didelių vištų krūtinėlių be kaulų, be odos, perpjautų perpus
- 4 šaukštų miltų
- 2 šaukštelių česnakų granulių
- druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltų paprikų
- 0,5 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 didelių kiaušinių
- 1,5 puodelio džiūvėsėlių
- aliejaus kepti
- citrinos skiltelės patiekti
Kaip gaminti
Ant pjaustymo lentelės paklokite maistinės plėvelės. Dėkite vištieną, uždenkite kitu maistinės plėvelės sluoksniu. Mėsos muštuku ar kočėlu padaužykite vištieną, kad gautųsi maždaug pusės centimetro storio kepsnys. Kiekvieną kepsnį perpjaukite per pusę.
Pasiruoškite tris dubenėlius: pirmame sumaišykite miltus, česnakų granules, druską, papriką ir pipirus. Antrame šakute išplakite kiaušinius. Į trečią suberkite džiūvėsėlius.
Kepsnius iš abiejų pusių apibarstykite miltais, tada pamerkite į kiaušinių plakinį, leiskite pertekliui nuvarvėti ir apvoliokite džiūvėsėliais. Palikite 10 minučių pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite tiek aliejaus, kad apsemtų dugną (apie 3 šaukštus). Kai aliejus įkais, sudėkite šnicelius, palikdami tarpelius. Kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol plutelė taps traški, aukso spalvos. Sumažinkite kaitrą, jei kepa per greitai.
Perkelkite kepsnius į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kadnuvarvėtų riebalų perteklius ir patiekite su citrinos skiltele.