Vištienos šniceliai su grikiais: receptas, keliaujantis iš kartos į kartą

2023 m. kovo 17 d. 11:08
„Samčio užrašai“
Receptas
Ko gero, praėjusiame gyvenime buvau kokia nors mokyklos valgyklos virėja, nes kartkartėmis vis mėgstu tokius mokyklinius „perliukus“ pasigaminti namuose.
Daugiau nuotraukų (1)
Šie šniceliai – iš mano vaikystės, nes tokius kepė mano šeimos moterys. Kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai užgraužia nostalgija.
Minkšti, purūs, sultingi, skanūs... Tokie ir turi būti vaikystės prisiminimai.
Vištienos šniceliai su grikiais
Reikės:
  • 600 g maltos vištienos faršo
  • 1 išmirkytos vandenyje batono riekelės
  • 100 g virtų grikių
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų baltųjų pipirų
  • pagal poreikį džiūvėsėlių
Padažui:
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 svogūno
  • 3/4 stiklinės pieno
  • ryšelio krapų
Kaip gaminti
Į faršą beriame grikius, įtarkuojame svogūną, mušame kiaušinį, nuspaustą batono riekelę, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame šnicelius ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškepa.
Atidedame į šoną.
Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame smulkintą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Beriame miltus ir maišome, kol masė sušoks į gabaliukus. Tuomet pilame pieną ir vėl maišome, kol masė taps kreminė. Beriame smulkintus krapus ir išmaišome. Jei reikia, beriame druskos.
Į lėkštes dedame norimo garnyro, šnicelį ir ant viršaus užpilame padažo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.