Kviečiu pasimėgauti. Vaikams ypač patiks.
Varškėčiai su grietinės padažu
Reikės:
- 400 g varškės
- 20 g vanilinio cukraus
- 2 šaukštų cukraus (reguliuokite pagal savo skonį,nes vieni mėgsta saldžiai, kiti – nelabai)
- 1 kiaušinis
- 4–5 šaukštų miltų
Padažui reikės:
- 450 g 12 proc. grietinės
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto cukraus
- 15 g vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius labai gerai ištriname mediniu šaukštu. Beriame miltus ir gerai išmaišome. Tešla neturi būti kieta ir nelipti prie rankų.
Formuojame nedidelius varškėčius. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame varškėčius.
Padažui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir supilame į kepimo indą.
Pageidautina į stiklinį (neklauskite, kodėl, matyt, kad padažas matytųsi).
Sudedame varškėčius ir dedame kepti į iki 180 laipsnių orkaitę, kepame 15–20 min.
Skanaus.