Tad užsirašykite ir išbandykite.
Sultingi kotletai
Reikės:
- 500 g maltos kiaulienos ir jautienos
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 česnako skiltelių
- mėgstamų žolelių – čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų, petražolių ar kitų
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. su kaupu krakmolo
- 150 ml gazuoto mineralinio vandens
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Svogūną sutarkuokite burokite tarka, česnakų skilteles sukapokite. Dėkite maltą mėsą, krakmolą, prieskonius, įmuškite kiaušinį, pilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite.
Masę gerai išdaužykite ir palikite pastovėti šaldytuve pusvalandį. Dar kartą išminkykite, formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių.
Sumažinkite kaitrą, įpilkite porą šaukštų vandens, uždenkite dangčiu ir leiskite pabaigti troškintis.
Patiekite su bulvių koše, troškintomis daržovėmis, raugintais agurkais, kopūstais, burokėlių mišraine ar kitu mėgstamu garnyru.