Šį kartą labai labai užsinorėjau cukinijų blynų.
Cukinijų blynai su sūriu
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 1 jaunos cukinijos;
- gero žiupsnio druskos;
- 1 kiaušinio;
- 2 v. š. speltų miltų;
- 50 g fermentinio sūrio;
- 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų, bazilikų;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- šlakelio aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome druska ir leidžiame pastovėti apie 10 min. Cukinijas nuspaudžiame ir skystį nupilame.
Į cukinijų masę mušame kiaušinį, beriame tarkuotą sūrį, žalumynus, miltus ir pipirus. Gautą masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynus, kol šie iškeps ir gražiai apskrus.
Valgome su grietine.