Gaivi, gardi ir gaivinanti – būtent tai, ko reikia karštą vasaros dieną. Tad ši sriuba pretenduoja tapti tikru vasaros topu.
Jogurtinė agurkų sriuba
Reikės:
- šviežių krapų, petražolių, laiškinių česnakų
- 4–5 trumpavaisių agurkų
- 1 vidutinio dydžio citrinos
- 1 skiltelės česnako
- apie 300 ml graikinio jogurto
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų sezamų pastos (tahini)
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/4 arbatinio šaukštelio maltų baltųjų pipirų
- 1 valgomojo šaukšto ryžių acto
Kaip gaminti
Žoleles nuskabykite nuo stiebų ir dėkite į trintuvą.
Agurkus perpjaukite skersai per pusę skersai, šaukšteliu išskobkite sėklas ir vandeningą masę, smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į trintuvą.
Išspauskite 2 šaukštus citrinos sulčių, supilkite į trintuvą, dėkite 1 česnako skiltelę, graikinį jogurtą, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sezamų pastos, druskos ir baltųjų pipirų. Sutrinkite, kol masė bus kreminė ir vientisa. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, praskieskite šlakeliu vandens.
Supilkite sriubą į dubenį ir dėkite į šaldytuvą, vėsinkite mažiausiai 4 valandas arba pernakt.
Prieš patiekiant sukapokite prieskonines žoleles (krapus, petražoles, laiškinius česnakus). Į sriubą įpilkite 1 šaukštą ryžių acto ir išmaišykite.
Supilkite į dubenėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite kapotu ar pjaustytu agurku, žolelėmis.
Skanaus!