Sveikesnis šokoladainis be miltų: skonis tikrai nenuvils

2022 m. gegužės 12 d. 17:08
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Sveikesnis šokoladainis (vadinamasis braunis) be miltų – kiek kitoks saldumynas, bet tikrai skanus! Šiuo metu stengiuosi vartoti kuo mažiau įprastų saldumynų, todėl bandau gaminti sveikesnes jų alternatyvas. 
Daugiau nuotraukų (3)
Šis šokoladainis pagamintas iš bananų, kiaušinių, riešutų sviesto, kakavos, trupučio juodojo šokolado.
Taip pat naudojau jau anksčiau pamėgtą natūralų saldiklį. Vietoj jo galima naudoti ir įprastą cukrų. Geriausia naudoti kuo labiau prinokusius bananus, tada saldiklio ar cukraus galima naudoti ir mažiau. Manieji buvo vidutiniškai prinokę.
Šis kepinys nebuvo labai saldus, bet kakavos kartumo nesijautė.
Tešla turėtų būti nei tiršta, nei skysta.
Iškepęs braunis turėtų būti gana minkštas. Svarbu jo neperkepti. Šviežias išlieka bent keletą dienų. Laikyti uždarame inde.
Riešutų sviestas turėtų būti skystas. Jeigu jis yra tirštas, galima ištirpinti nedidelėje kaitroje su gabaliuku kokosų aliejaus ar įprasto aliejaus. Tik reikia stengtis, kad karštis riešutų sviesto nesutrauktų.
Sveikesnis braunis be miltų
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 20 min.
Reikės:
  • 2 vidutinio dydžio bananų (kuo labiau jie prinokę, tuo mažiau reikės saldiklio ar cukraus)
  • 2 kiaušinių, L dydžio
  • 1/2 st. (120 g) riešutų sviesto
  • 1/3 st. + 1 valg. š. (65 g) saldiklio ar cukraus
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. kakavos
  • 3/4 arbat. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio vanilinio cukraus ar ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • 25 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto
  • 1 valg. š. riešutų sviesto, papuošimui
Gaminimas
Bananus sutrinti šakute. Įmušti kiaušinius ir viską šluotele išplakti.
Tada supilti aliejų, riešutų sviestą, suberti saldiklį, vanilinį cukrų. Viską išmaišyti.
Kakavą sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Suberti ir išmaišyti iki vientisos masės.
Kvadratinę kepimo formą (20x20 cm) iškloti kepimo popieriumi. Sukrėsti tešlą.
Viršų apšlakstyti riešutų sviestu ir su pagaliuku išvedžioti, kad gautųsi raštas. Apibarstyti šokoladu ir jį šiek tiek įspausti į tešlą.
Kepti 170 laipsnių temp. apie 20-24 min. Viršus turi būti lengvai sutvirtėjęs. Atvėsusį supjaustyti į 16 dalių.
braunisšokoladinis pyragas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.