Varškės „tinginys“ su baltuoju šokoladu ir avietėmis: neatsispirs nė vienas smaližius

2021 m. spalio 1 d. 16:23
Receptas
Šiuo receptu su „Savaitgalio“ skaitytojais pasidalijo vilnietė Indrė Grigūnienė (39 m.), įkūrusi Indrės tortainę ir savo gardėsiais lepinanti išrankiausius smaližius.
Daugiau nuotraukų (1)
Išbandykite ir jūs – šiam desertui neatsispirs nė vienas smaližius.
Varškės „tinginys“ su baltuoju šokoladu ir avietėmis
Reikės:
  • 450 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 250 g sviesto
  • 150 g sutirštinto pieno
  • 200 g baltojo šokolado
  • 450 g sausainių (labai tinka sutirštinto pieno skonio)
  • 250–300 g šviežių aviečių
Sausainius sutrupinkite. Varškę išplakite kartu su kambario temperatūros sviestu, kol viskas susijungs į vientisą masę. Tada supilkite sutirštintą pieną ir ištirpintą baltąjį šokoladą, viską gerai išmaišykite.
Pilkite masę ant sausainių ir vėl išmaišykite.
Indą, kuriame stings „Tinginys“, išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti. Tada sluoksniuokite masę su avietėmis – jų negalima įmaišyti, nes jos susitrins. Dėkite masę dalimis įterpdami avietes.
„Tinginys“ skaniausias pabuvęs per naktį šaldytuve.
Uogas galite rinktis kokios jums patinka, puikiai tinka ir šilauogės, braškės.
tinginysreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.