Iš karto prisiminiau, koks buvo nepakartojamas skonis ir vaizdas. Ir dar labai gerai prisimenu, kad paauglys sūnus prašė pakartoti – o tai, sutikite, jau didelis įvertinimas, žinant paauglių mitybą.
Čiupkite geros kokybės kiaulienos išpjovą, keletą šviežių žolelių, ir pačių geriausių įvertinimų vertas patiekalas papuoš jūsų šeimos stalą. Skanaus!
Kiaulienos išpjova su grybų įdaru
Reikalingi produktai:
- 2 nedidelės išpjovos
- 1 morka
- 125 g grybų
- 0,5 apelsino sultys ir žievelė
- druska, pipirai, šviežių žolelių rinkinys (darže turiu šalavijų, čiobrelių, raudenėlių)
- sviesto kepti
Kaip gaminti
Įdarui grybus ir morką smulkiai supjaustykite, apkepkite truputyje sviesto, pagardinkite druska ir pipirais.
Mėsą atsargiai įpjaukite per vidurį (ne iki galo), pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite įdaro ir susukite į vyniotinį.
Į keptuvę dėkite sviesto, šviežių žolelių, apelsino žieveles; mėsą apkepkite iš visų pusių po keletą minučių, kad apskrustų. Dėkite mėsą į įkaitintą orkaitę, pilkite apelsinų sultis ir kepkite 20–25 min.
Per tą laiką pasiruoškite norimą garnyrą. Aš šįkart ruošiau bulvių, saliero ir cukinijų košę.
Iškepusią mėsą ištraukite ir leiskite pailsėti keletą minučių.
Padažui panaudokite likusius keptuvėje riebaliukus (labai skaniai kvepėjo žolelėmis), šlakelį grietinėlės.
Pastaba: mėsos svarbu neperkepti.