Kiaulienos šniceliai
Reikės:
- apie 0,5 kg smulkintos kiaulienos,
- 1 kiaušinio,
- 1 svogūno,
- 2 riekelių juodos duonos be plutelės,
- pieno duonai išmirkyti,
- prieskonių maltai mėsai,
- pipirų ir druskos,
- džiūvėsėlių,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Smulkintą svogūną apkepiau keptuvėje šlakelyje aliejaus ir atvėsintą sudėjau į smulkintą kiaulieną.
Tada sudėjau piene mirkytos duonos riekeles, vieną kiaušinį, prieskonius ir gerai išminkiau.
Iš masės formavau šnicelius ir juos apvoliojau džiūvėsėliuose.
Šnicelius kepiau keptuvėje, vis juos pavartant iki iškeps.
Pastebėjimai:
1) Prieš apvoliojant džiūvėsėliuose šnicelius galite merkti dar ir į kiaušinio bei pieno plakinį.
2) Šnicelius galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.
Skanaus!