Baltasis šokoladas su aviečių įdaru
Baltojo šokolado sluoksniui reikės (išeis 6 gabaliukai, kaip nuotraukoje):
- 70 g kakavos sviesto
- 2 šaukštelių kokosų aliejaus
- 1 šaukšto + 1 šaukštelio agavų sirupo
- 2 2/1 šaukštų sojų pieno
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 1/2 puodelio šaldytų aviečių
- 2 šaukštų agavų sirupo
- 1 šaukštelio ispaninių šalavijų sėklų
Kaip gaminti
Pirmiausia puode užverdame avietes su agavų sirupu. Paverdame, kol skysčio sumažėja, uogos sutirštėja. Įmaišome ispaninių šalavijų sėklas ir paliekame atvėsti.
Toliau susmulkiname kakavos sviestą (jei jis didesniais gabaliukais) ir su likusiais ingredientais
dedame į dubenį, kurį statome virš puodo su verdančiu vandeniu ir viską ištirpiname.
dedame į dubenį, kurį statome virš puodo su verdančiu vandeniu ir viską ištirpiname.
Tuomet gautą skystį pilame į nedidelį, galingą trintuvą ir viską suplakame. Užteks poros sekundžių, ir masė sutirštės, pasidarys konsistencijos lyg majonezas.
Jeigu plakame ilgiau nei 15-20 sekundžių, ir masė vis tiek netirštėja – įpilame dar šaukštelį sojų pieno.
Gautą masę išdėliojame į silikonines keksiukų (ar kitokias) formeles – dedame maždaug šaukštelį (ar du šaukštelius) masės padarydami nedidelę duobutę, kad ten galėtume įdėti avietes.
Sudėję į vidurį avietes (paliekam šiek tiek vietos nuo kraštų), ant viršaus vėl dedame balto šokolado masę, atsargiai išlyginame.
Viską dedame į šaldytuvą bent 4 val., o geriausia per naktį. Po to laikome taip pat šaldytuve, geriausia suvalgyti per 1-2 dienas.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.