Vasarą dažnai kepu tokio tipo trupiniuočius su įvairiomis uogomis ir vaisiais. Šis kepinys man patinka tuo, kad jame daug uogų, vaisių. Tešlos labai nedaug.
Aš gaminau sveikesnę versiją su kiek mažiau riebalų. Šio kiekio užteko, kad avižiniai dribsniai ir miltai nebūtų sausi, pasidengtų kokosų aliejumi.
Jį skaniausia valgyti dar šiltą su ledais ar jogurtu.
Kokosų aliejų galima keisti sviestu. Saldiklis gali būti ir klevų sirupas, skystas medus, rudasis cukrus ir pan.
Trupiniuotis su uogomis ir nektarinais
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 40 min.
Reikalingi produktai
Įdarui:
- 2 nektarinai, supjaustyti kubeliais
- 2 st. (300 g) šviežių uogų (naudojau šilauoges ir ketvirtadalį aviečių)
- 1 valg. š. skysto saldiklio (naudojau kokosų žiedų sirupą)
Viršui:
- 1 st. (90 g) stambesnių avižinių dribsnių
- 1/2 st. (60 g) migdolų miltų
- 2 valg. š. skysto saldiklio (naudojau kokosų žiedų sirupą)
- 4 valg. š. (50 g) kokosų aliejaus (jį ištirpinti)
- 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių.
Nektarinus ir uogas sumaišyti su saldikliu. Suberti į apvalų kepimo indą.
Inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, saldiklį, vanilę ir druską. Jeigu trupiniai atrodo sausi, galima įpilti keletą šaukštų vandens.
Juos užbarstyti ant įdaro. Kepti apie 35-40 min.
Pateikti su ledais ar jogurtu.
Patarimai: naudojant šaldytas uogas, reiktų įberti šaukštelį miltų.