Norėjau, kad šis troškinys būtų kiek natūralesnis, todėl naudojau pomidorų pastą. Dažniausiai ji pardavinėjama nedideliais kiekiais, yra labai koncentruota, turi intensyvų skonį. Tad jos naudojau nedidelį kiekį.
Kepdama stengiausi kuo mažiau aliejaus, vėliau įpyliau šiek tiek vandens, tad daržovės puikiai išsitroškino. Kadangi kepiau ant vidutinės ar žemesnės temperatūros, naudojau alyvuogių aliejų.
Daržovės turėtų būti minkštos, bet nepervirusios.
Daržovių troškinys su avinžirniais
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 18 min., kiekis – 4 porcijos
Reikės:
- 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 1 geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 2 st. smulkiai supjaustytos cukinijos
- 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos
- 70 g mažų špinatų, stambiai supjaustytų
- 1 skardinės avinžirnių, perplautų ir nusausintų
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 česnakų skiltelių, susmulkintų
- saujos šviežių petražolių, supjaustytų
- saujos šviežių krapų, supjaustytų
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ant vid. temp. Suberti svogūna ir morką. Kepti dažnai pamaišant apie 4 min. ar kol svogūnai taps auksinės spalvos, o morkos suminkštės.
Suberti česnaką. Pakepinti jį apie 30 s.
Suberti paprikas. Įpilti 1/4 st. vandens, uždengti dangtį, sumažinti temperatūrą iki mažesnės nei vidutinė ir troškinti apie 6-7 min. ar kol paprikos suminkštės.
Suberti cukiniją, špinatus. Troškinti apie 4-5 min. ar kol cukinija suminkštės.
Suberti avinžirnius, petražoles, krapus, pomidorų pastą, įberti druskos, pipirų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Viską išmaišyti, išjungti kaitrą ir palikti pastovėti apie 5 min.