Tačiau tai tikrai nebus įprastas ir nuobodus sumuštinis, o įmantrus, gausus nuostabių skonių itališkas Panini su vištiena.
Kaip juokauja Luca su Ali, tokį suvalgius ryte, pietų nebesinorės.
Beje, Panini tikrai tinkamas ne tik pusryčiams, tačiau yra puikus pasirinkimas ir sotiems pietums bei vakarienei.
Panini sumuštinis su vištiena
Jums reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės;
- 2 šalotinių svogūnų;
- 1 raudonojo svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 3-4 lapinių kopūstų lapų ;
- 1 citrinos:
- sviesto;
- rūkytos paprikos miltelių;
- rudojo cukraus;
- pankolio sėklų;
- raudonojo vyno;
- balzaminio acto;
- alyvuogių aliejaus;
- čiabatos duonos;
- majonezo
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Išimti į dubenį.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užpilti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.
Atpjauti čiabatos duonos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės.
Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus.
Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.
Skanaus!
Daug linksmų ir rimtų patarimų bei ypatinga staigmena žiūrovams jau šį šeštadienį 9.00 val. „Gardu Gardu“ per TV3.