Šįkart turėjau ir geltoną, ir žalią cukiniją, bet norėjosi kažko įdomiau nei paprastų blynelių, todėl kepiau purius kepsnelius su morkomis.
Morkos pagyvina skonį, kepsneliai išeina stori, purūs ir puikiai atrodo.
Cukinijų ir morkų kepsneliai
Reikės:
- 1 žalios cukinijos;
- 1 geltonos cukinijos;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- krapų;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- pipirų;
- 5 šaukštų džiūvėsėlių;
- 4 šaukštų kvietinių miltų;
- 4 šaukštų smulkinto kietojo sūrio;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- alyvuogių aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
1. Cukinijas sutarkuokite, užberkite šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Nusunkite skystį.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, susmulkinkite krapus ir viską suberkite į dubenį su cukinijomis. Įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir kepimo milteliais. Paruoštą mišinį suberkite į daržovių masę ir išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, rankomis formuokite kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
5. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
6. Kepsnelius patiekite su natūraliu jogurtu, pagardintu žiupsneliu druskos ir šviežiais krapais.