Šiam receptui produktų daug nereikia, žuvį naudokite kokią mėgstate (mūsų namuose viršų ima upėtakiai), ir vakarienė nepaliks abejingų. Tai dar kartą įrodo, kad geram patiekalui nereikia kalno ingredientų ir daug pinigų, tik fantazijos ir noro.
Upėtakis su žirneliais
2 asmenims, 50 min.
Ingredientai:
- 2 upėtakiai;
- 300 g nedidelių bulvyčių;
- 100 g žalių žirnelių;
- 100 g rūkytos šoninės;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 citrina;
- pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
Į prikaistuvį sudėkite bulves, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir pavirkite 15 min.
Kol bulvės verda, pasiruošiame žuvis. Jas nuplauname, išvalome. Kepimo indą, kuriame kepsime žuvis patepame aliejumi.
Šoninę susmulkiname siauromis juostelėmis ir sudedame į skardos dugną.
Žuvį pagardiname druska ir į vidų įdedame smulkintus citrinos griežinėlius. Dedame į skardą žuvį, šalia išdėliojame bulves ir kepame apie 30 min. 200 C. orkaitėje. Iki kepimo pabaigos likus 5-10 min. suberiame žirnelius ir baigiame kepti.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“