Reikės:
- 600 g cukinijos;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 3 vidutinio dydžio pomidorų;
- 200 ml karšto vandens;
- 200 ml riebaus kokosų pieno;
- 1 a. š. ciberžolių;
- 1 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų;
- 0,5 a. š. aitriųjų paprikų miltelių;
- 3 a. š. džiovintų bazilikų;
- 1 v. š. kokosų aliejaus ar kito tinkamo kepti.
Kaip gaminti
1. Svogūnus, česnakus susmulkinkite. Cukinijas su pomidorais supjaustykite kubeliais.
2. Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite kokosų aliejų ir sudėkite svogūnus kartu česnakais. Pakepinkite maišydami kelias minutes, kol svogūnai suminkštės. Tuomet sudėkite cukinijas ir maišydami kepkite 5 minutes.
3. Į apkepusias cukinijas su svogūnais sudėkite pomidorus ir viską užpilkite vandeniu. Virkite 10 minučių.
4. Į apvirusias cukinijas sudėkite prieskonius ir supilkite kokosų pieną. Virkite dar 5 minutes, nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite.
Tinka pagardinti šviežiais bazilikais ir kanapių sėklomis. Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise taste“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.