Štai jos receptas.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas
Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai)
Kremui:
- 300 g baltojo šokolado,
- 500 g maskarponės,
- 350 g graikiško jogurto,
- 420 ml grietinėlės 35% riebumo,
- 1 pakelio (20 g) „Oetker“ želatinos,
- 150 ml vandens.
Pagrindui:
- biskvitinio vynuoginio arba bet kokio mėgstamo plonai kepto biskvito. Dažnai kepu ir žalią pagrindą su špinatais.
Papuošti:
- 500 g braškių,
- pakelio braškių želės.
Kaip gaminti
Formos dugną talpiai iškloti biskvitinio vyniotinio gabaliukais.
Kremui šokoladą ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Maskarponę ir jogurtą išplakti, supilti atvėsusį šokoladą ir suplakti.
Pilti grietinėlę ir išplakti iki purumo. Tada supilti ištirpintą ir atvėsiusią želatiną ir gerai išplakti. Pilti ant vyniotinio pagrindo. Padėti sustingti.
Kai sustings, papuošti braškėmis jų negailint ir užpilti atvesusia braškių žele.
„Super greitai pagaminamas, labai labai skanus ir gražus tortukas. Nieko nereikia kepti. Labai kvapnus ir ne per saldus“, – pridūrė recepto autorė.
Skanaus!