Maskarponės tortas, kurio nereikia kepti

2019 m. balandžio 11 d. 16:09
Lrytas.lt
Receptas
„Tai tortukas, kuris tikrai papuoš šventinį stalą. Jis lengvai ir greitai pagaminamas, o abejingų jam neliks“, – patikino Odeta Morozienė, savo torto receptą pasiūliusi receptų konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.
Daugiau nuotraukų (10)
Štai jos receptas.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas
Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai)
Kremui:
  • 300 g baltojo šokolado,
  • 500 g maskarponės,
  • 350 g graikiško jogurto,
  • 420 ml grietinėlės 35% riebumo,
  • 1 pakelio (20 g) „Oetker“ želatinos,
  • 150 ml vandens.
Pagrindui:
  • biskvitinio vynuoginio arba bet kokio mėgstamo plonai kepto biskvito. Dažnai kepu ir žalią pagrindą su špinatais. 
Papuošti:
  • 500 g braškių,
  • pakelio braškių želės.
Kaip gaminti
Formos dugną talpiai iškloti biskvitinio vyniotinio gabaliukais.
Kremui šokoladą ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Maskarponę ir jogurtą išplakti, supilti atvėsusį šokoladą ir suplakti.
Pilti grietinėlę ir išplakti iki purumo. Tada supilti ištirpintą ir atvėsiusią želatiną ir gerai išplakti. Pilti ant vyniotinio pagrindo. Padėti sustingti. 
Kai sustings, papuošti braškėmis jų negailint ir užpilti atvesusia braškių žele. 
„Super greitai pagaminamas, labai labai skanus ir gražus tortukas. Nieko nereikia kepti. Labai kvapnus ir ne per saldus“, – pridūrė recepto autorė. 
Skanaus!
tortasmaskarponė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.