Jis nepareikalaus įmantrių produktų, o pagal šį receptą jį lengvai pasigaminsite patys.
Receptu pasidalijo buvusi vienos Šiaulių mokyklos valgyklos virėja Danutė. Jos namuose iki šiol dažnai garuoja anuomet daugelio pamėgti patiekalai.
Mokyklinis guliašas
Reikės:
- 600-700 g kiaulienos arba jautienos,
- 1 morkos,
- 2 svogūnų,
- aliejaus,
- 2 v. š. miltų,
- 2 v. š. pomidorų padažo,
- lauro lapų,
- kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
- druskos.
Kaip gaminti
Mėsą supjaustykite kubeliais, svogūnus sukapokite, morką sutarkuokite burokine tarka.
Mėsą apkepkite aliejuje, suberkite morkas ir svogūnus, šiek tiek apkepkite, įpilkite truputį vandens ir troškinkite 10 min.
Įpilkite dar stiklinę vandens, kad apsemtų mėsą, uždenkite dangtį, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 50-60 minučių. Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos įmeskite lauro lapą ir pipirus.
2 šaukštus miltų sumaišykite su pomidorų padažu, supilkite pusę stiklinės vandens ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite į guliašą ir dar 5 minutes patroškinkite, kad sutirštėtų.
Patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše. Garnyrui puikiai tiks rauginti ar marinuoti agurkėliai, kopūstai, burokėlių aš šviežių kopūstų salotos.
O jeigu norite išbandyti kitą populiarų mokyklos valgyklos patiekalą, išsikepkite šnicelių. Receptą rasite žemiau: