Galutinis rezultatas pamalonins kiekvieno akį ir gomurį.
Mangų ir aviečių pyragas
Tešlai reikės:
- 150 g kambario temperatūros sviesto,
- 140 g cukraus,
- 3 kambario temperatūros kiaušinių trynių,
- 200 g miltų,
- 1 arb. š. druskos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Kremui reikės:
- 100 g kambario temperatūros sviesto,
- 100 g cukraus pudros,
- 100 g migdolų miltų,
- 3 kambario temperatūros kiaušinių,
- 20 g kukurūzų krakmolo,
- 90 g grietinėlės.
Įdarui reikės:
- 400 g šaldytų mangų,
- 200 g šaldytų aviečių.
Kaip gaminti
Elektriniame kombaine arba rankomis išsukti kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi iki vientisos purios masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir permaišyti iki vientisos masės.
Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Vėl viską gerai išmaišyti. Gautą tešlą plonu lakštu suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
Kremui skirtą kambario temperatūros sviestą, migdolų miltus ir cukraus pudrą sumalti elektriniame smulkintuve iki trupinių masės. Įmušti kiaušinius ir permaišyti iki vientisos masės. Tada suberti kukurūzų krakmolą, vėl permaišyti ir supilti grietinėlę. Dar kartą išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
Atšalusią tešlą iškočioti iki 1 cm storio lakšto. Juo tolygiai iškloti kepimo formos dugną ir kraštus. Tešlos likučius padėti 10 minučių į šaldiklį. Į tešla išklotą kepimo formą įpilti pusę kreminės masės, sudėti sumaišytus šaldytų mangų kubelius ir avietes, užpilti likusia kreminės masės dalimi. Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti sustingusį tešlos likutį ir tolygiai paskirstyti, kad uždengtų visus tarpelius.
Pyragą įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę, uždaryti ir iš karto sumažinti temperatūrą iki 160°C.
Kepti 1 valandą 30 minučių. Iškepusį šiek tiek atvėsinti ir tik tada išimti iš kepimo formos.
Skanaus!