Štai ką ji rašo: „Vieni pyragai būna minkšti, kiti – trapūs. O „Blondė“ – ir minkštas, ir trapus. Jis kaip tikra neapsisprendusi blondinė, kuri nežino, ar graži ji, ar protinga,
Todėl jis nepanašus į jokį kitą ragautą pyragą. Lengvo trapumo jam suteikia pakepinti riešutai. O sodrumo – baltasis šokoladas.
Receptą atradau ieškodama, kuo ypatingu pavaišinti iš užsienio parvykstančios seniai nematytos draugės. Žinodama, kad ji tikra baltojo šokolado fanė, paieškojau pyragų receptų su baltuoju šokoladu.
Mano staigmena pavyko – vos paragavusi draugė iškart paprašė recepto.
Dabar „Blondė“ yra ir mūsų abiejų firminis pyragas. Kai reikia ko nors toookio, kas nustebintų, visuomet ištraukiu šį receptą. Ir tikrai nustebinu, nes tokio derinio daug kas būna neragavęs.
Gaminti tikrai nesudėtinga, tad išbandykite ir jūs. Jeigu nemėgstate baltojo šokolado, naudokite juodąjį – turėtų būti ne mažiau skanu, tik tuomet jau nevadinkite jo „Blonde“, – patarė Justina.
Dalinamės jos receptu.
Pyragas „Blondė“
Reikės (produktai nurodyti 25x12 cm kekso formai, jeigu jūsiškė didesnė, dvigubinkite produktų kiekį):
- 60 g graikinių riešutų branduolių,
- 110 g miltų,
- pusės a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 85 g lydyto sviesto,
- 4 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
- 1 kiaušinio,
- vanilės,
- pusės plytelės baltojo šokolado.
Gaminame
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riešutus berkite į skardelę, kurioje patiesta kepimo popieriaus ir dėkite į orkaitę. Kepkite 10-15 minučių, kol pradės gelsti. Pakepinti riešutai bus daug traškesni – tai pyragui suteiks ypatingo lengvumo ir trapumo.
Kepimo skardelę išklokite kepimo popieriumi ar folija, ištepkite sviestu ar bekvapiu aliejumi.
Šokoladą peiliu sukapokite/supjaustykite mažesniais gabalėliais. Gali likti ir stambesnių.
Viename inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
Kitame sumaišykite lydytą sviestą, cukrų, vanilę ir kiaušinį. Drėgną mišinį šaukštu ar mentele įmaišykite į miltus, nepermaišykite. Sudėkite riešutus ir šokolado trupinius, lengvai išmaišykite ir sukrėskite tešlą į kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22-25 minutes, kol lengvai paruduos ir taps traškus viršus. Neperkepkite.
Atauškinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais arba kaip jums patinka.
Pyragas gali ilgai stovėti ir neprarasti minkštumo. Laikant sandarioje dėžutėje. jis tampa drėgnesnis, bet ne mažiau skanus. „Gardaus!“ – palinkėjo Justina.