Tobulas receptas, nes agurkai išėjo ir traškūs, ir labai skanūs.
Tiesa, sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama, ir tai teisingas posakis. Mano vyrui labiau patiko sausas ir greitas rauginimo būdas, o man priimtinesnis šis.
Mineraliniame vandenyje agurkai rūgsta kiek ilgėliau (12 val.), bet užsiraugus jų iš vakaro, rytojaus dieną jau galima valgyti.
Kadangi raugiau šiuo būdu pirmą sykį, pamėginimui užraugiau 6 agurkėlius. Dabar gailiuosi, kad tiek mažai raugiau, nes man labai patiko.
Mineraliniame vandenyje rauginti agurkai
Reikės:
- 6 agurkų,
- 0,5 l gazuoto vandens („Vytauto“),
- 3 skiltelių česnako,
- krapų,
- 3 a. š. druskos.
Rauginimui reikalingas sandariai uždaromas indas.
Agurkus nuploviau ir nupjoviau galiukus.
Į indo dugną sudėjau krapus (jų nesmulkinau), ant viršaus sudėjau agurkus, po to griežinėliais pjaustytus česnakus ir vėl krapus.
Atskirai puodelyje sumaišiau mineralinį vandenį su druska ir juo užpyliau agurkus (agurkai turi būti apsemti).
Indą sandariai uždengiau ir pastačiau 12-14 val.
Štai ir viskas. Pietums valgėme raugtus agurkus.
Jeigu dar nemėginote šiuo būdu raugti agurkų, nuoširdžiai rekomenduoju.
Skanaus!
Šaltinis - „Gamink su Audrone“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų liepos 9 dieną.