Spagečiai su jūrų gėrybėmis baltojo vyno padaže
Jums reikės:
- 300 g jūros moliuskų;
- 2 česnako skiltelių;
- 5 vynuoginių pomidorų;
- saujos petražolių;
- 300 g spagečių.
Paruošimas
Smulkiai supjaustykite česnakus ir suberkite į dar neįkaitintą keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus.
Kol keptuvė kaista, sudėkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus. Tuomet smulkiai supjaustykite petražoles ir kartu su moliuskais sudėkite į keptuvę. Pašlakstykite baltojo vyno.
Gerai išmaišykite ir palikite kepti, kol atsidarys moliuskai. Kai moliuskai bus atsidarę, juos išimkite, o keptuvėje likusį skystį nukoškite. Supilkite skystį atgal į keptuvę ir sudėkite išvirtus spagečius. Gerai išmaišykite makaronus su skysčiu ir leiskite kelias minutes skysčiui įsigerti, tuomet supilkite moliuskus, gerai išmaišykite, įberkite žiupsnelį petražolių ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
Gerai išmaišykite ir virkite dar keletą minučių.
Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Lidl“ prizais – 40 eurų vertės dovanų kuponais.
Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.
Šventėms ypatingu būdu dažote kiaušinius, gaminate gaivias salotas, mišrainę, įdarytus kiaušinius, keptą kumpį ar saldų pyragą – jeigu tai gardžiausias jūsų švenčių patiekalas, dalinkitės jo receptu ir laimėkite prizus.
Receptus konkursui siųskite iki balandžio 17 dienos adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime balandžio 18 dieną.